Hemma i byn

Hemma i byn2018-07-23T11:22:32+01:00

Yogakurs

Under ett par veckor på sommaren kan man gå på Yoga i grupp på fotbollsplanen intill Sandvägen i Havängs sommarby. Ledare är Leena Wikmalm, utbildad yogaintstruktör i Sama Yoga.

Både nya och erfarna deltagare är välkomna och det går bra att bara komma de dagar som passar en själv. Yogan gör vi på var och ens egen egna nivå, och villkor. Det är extra skönt med yoga utomhus i den fria naturen med träd som ridå och lätta moln som tak.  Energin sitter i hela dagen och semesterns avslappnande effekt förstärks. Yogan avslutas med avslappning.

Men en kategori saknas, kanske de som skulle behöva träna sin smidighet bäst. Så var finns den manliga deltagarna?

Midsommarfirandet 2018

Årets midsommarfirande var liksom förra årets tillfälligtvis hänvisat till den fina norra hästhagen som vi åter fått vänlig tillgång till. På förmiddagen kom ett trettital som hjälptes åt att klä stången med blommor och blader.

I de trettio inräknades dock även några hundar och en baby. Allt gjordes med största omsorg, då stången även inspekterades på undersidan.

 

 

På eftermiddagsdansen kom minst 10 gånger fler, och dansen vindlade i långa rader kring den majade stången. Fikakorgarna tömdes och svetten lackade. Midsommarfirandet i Havängs sommarby är en stark tradition. Det blir många bekanta ansikten att återse, kanske efter ännu ett helt år under vinterns förskingring. Spelmanslaget från Ravlunda spelade sköna dansglada folkmusikinspirerade låtar. Små grodorna drev fram de mest akrobatiska krumbukterna.

Nya brevlådeställningar

Efter många års succesivt allt tröttare brevlådeställningar har sommarbyns ställningar bytts ut. Tidigare krävdes minst en Sherlock Holmes för att hitta rätt brevlåda till rätt adress. Det blev ett allt större mysterium då vissa brevlådor fick ben och flyttade sig till andra platser med större möjlighet att stäcka ut sig på höjden. Vi har  full respekt för ortens brevbärare. Alla lådor sitter nu på en rad i stället för två, och med gatuadresser i ordningsföljd med en lite skylt för varje låda. Ordning och reda. Någon av ställningarna har även flyttats till annan plats.