Hemma i byn

Hemma i byn 2018-05-12T19:40:56+00:00

Nya brevlådeställningar

Efter många års succesivt allt tröttare brevlådeställningar har sommarbyns ställningar bytts ut. Tidigare krävdes minst en Sherlock Holmes för att hitta rätt brevlåda till rätt adress. Det blev ett allt större mysterium då vissa brevlådor fick ben och flyttade sig till andra platser med större möjlighet att stäcka ut sig på höjden. Vi har  full respekt för ortens brevbärare. Alla lådor sitter nu på en rad i stället för två, och med gatuadresser i ordningsföljd med en lite skylt för varje låda. Ordning och reda. Någon av ställningarna har även flyttats till annan plats.

 

Midsommarfirandet

2017 års midsommarfirande blev inte riktigt som det brukar.
På ett sätt blev det sämre då vi detta år inte hade tillgång till vår dansbana, som vi firat midsommar vid sen “urminnes” tider. Det var ju en sorg. Men det blev efter omständigheterna väldigt bra ändå. Solen sken och Pers hage hade jämnats till och pyntats. Utsikten är fin även här och folk slöt upp i mängder. Ja det var som en folkvandring till hagen, och här fanns mer gott om plats än vanligt till alla i den böljande ringdansen runt stången. Dansen leddes som vanligt av Karin Tengstam, med duktiga musiker från någonstans i Skåne, bl a från Lund.
På kvällen var det dans på det utlagda dansgolvet till det vanliga medryckande bandet till långt in i den ljumma ljusa midsommarnatten. De enda som var ledsna var Pers kor, som hade blivit utvisade, men de får ju vara i den fina ängen hela resten av sommaren.